Ik ben perfect zoals ik ben!

Spreek jij deze positieve woorden wel eens uit naar jezelf? Of zijn jouw gedachten over jezelf vooral negatief?

Eén simpele gedachte kan jouw centrale zenuwstelsel in een opperste staat van paraatheid brengen. En dat terwijl wij gemiddeld 60.000 gedachten per dag hebben! Hoe vaker je een gedachte herhaalt, hoe sterker het neurale netwerk dat rondom deze gedachte is gebouwd. Jezelf bewust worden van jouw gedachten is de eerste stap. Je bent niet jouw gedachten, je kunt ze wel observeren. Hoe denk jij
over jezelf?
 

Alles is energie

De woorden en gedachten die je tegen jezelf uitspreekt, bevatten energie. En dat activeert een gevoel in jouw lichaam en brein. De woorden die je elke dag gebruikt, hebben dus een enorme invloed op hoe jij je voelt!

Alles en iedereen bestaat uit energie. Geluid, licht, objecten, de radio, woorden: energie. Ook gevoelens, emoties en gedachten zijn energieën die door je lichaam bewegen. Misschien heb je wel eens gehoord over de wet van de aantrekkingskracht. Dit komt er kort gezegd op neer dat je aantrekt wat je uitstraalt.

Stel je eens voor dat je iedere dag opnieuw denkt:

 • dat lukt me toch niet;
 • ik heb ook altijd pech;
 • ik zie er niet uit;
 • wat een rotbaan heb ik toch;
 • waarom hebben zij wel een leuk leven en ik niet;


dan is dit wat jouw brein voor waarheid aanneemt, het wordt een onderbewuste overtuiging. Dit is ook de energie die jij uitstraalt en waar je vervolgens meer van aan trekt: nog meer negativiteit in jouw leven.
 

Ben jij het waard?

Hoe zou het zijn als je jezelf een compliment geeft? Als je positief over en tegen jezelf praat? Dan start je met de ontwikkeling van zelfliefde. En dat is het mooiste dat jij jezelf kunt geven! Er is maar één relatie in jouw leven de belangrijkste en dat is de relatie met jezelf. Je hebt jezelf altijd bij je. Voor al jouw groeiprocessen geldt dat jij zelf het werk moet doen. En dat is heel lastig als jouw onderliggende
overtuigingen zijn dat je niet goed genoeg bent, het niet waard bent, dat je iets niet kunt.

Hoe zou het zijn als je dagelijks de volgende affirmaties uitspreekt?

 • Ik ben een mooi mens.
 • Ik ben perfect zoals ik ben.
 • Ik accepteer mezelf volledig zoals ik ben.
 • Ik doe het allemaal goed.


Affirmaties zijn zinnen die je herhaalt om je mindset te veranderen, waardoor jouw leven verandert. Affirmaties helpen je om een positievere kijk op jezelf en je leven te ontwikkelen. Dit vergt oefening! Een keer tegen jezelf zeggen dat je goed genoeg bent, zal jouw onderbewuste overtuiging niet veranderen. De kracht zit in herhaling, na verloop van tijd ga je het geloven en worden de positieve affirmaties jouw nieuwe onderbewuste overtuigingen. Wat je aandacht geeft groeit, ook jouw affirmaties. Spreek een affirmatie altijd uit in het heden, alsof het al zo is.

Een fijne affirmatie om mee te starten, is de ‘Ik ben het waard’ affirmatie.

Bijvoorbeeld:

 • Ik ben het waard om gezond te zijn.
 • Ik ben het waard om gelukkig te zijn.
 • Ik ben het waard om een leuke baan te hebben.
 • Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen.


De woorden ‘ik ben het waard’ hebben een hoge frequentie, een positieve waarde. Deze woorden brengen jou dus automatisch naar een hogere energiefrequentie. Alles wat je uitzendt is energie en zul je weer terug ontvangen. Zend jij uit dat je het niet waard bent, dan is dat wat je ontvangt. Als jij start met het ontwikkelen van zelfliefde en een positievere mindset, is dat wat jij terug ontvangt.
 

Hoe start ik met affirmeren?

Neem elke dag een moment voor jezelf. Bij voorkeur als je net wakker bent of voordat je gaat slapen. Dan staan de poorten naar jouw onderbewuste open. Kies één of meerdere zinnen die voor jou resoneren en start eens met het dagelijks uitspreken van die zin of zinnen. Schrijf ze ook op, daarmee activeer je jouw brein en lichaam. Misschien voelt het in het begin onwennig, maar blijf hiermee oefenen.

Als je dit een paar weken hebt gedaan, kun je de volgende stap zetten en jezelf aankijken in de spiegel terwijl je de affirmaties uitspreekt. Stop er pas mee als je jouw affirmaties werkelijk gelooft en ze jouw nieuwe onderbewuste overtuigingen zijn geworden.

line
image