Ontdekken wie jij bent en wat je écht wil in een holistisch wandelcoach traject
‘Wie ben ik eigenlijk? En wat wil ik nu echt in mijn leven?’ Het zijn vragen die je steeds vaker bezig houden. Wat begon met af en toe eens een mindere periode waarin je je onrustig voelde, leeg en somber, overheerst inmiddels je leven. Je mist voldoening en plezier in de dingen die je doet en daardoor ben je continu aan het piekeren. Het voelt alsof iets je tegenhoudt om te zijn wie je werkelijk bent. Op deze manier voelt het leven vooral als een worsteling en je hebt geen idee hoe je dit kunt veranderen.
Het is donderdagochtend 06.30 uur en de wekker gaat. Het kost je grote moeite om uit bed te stappen en je klaar te maken om aan het werk te gaan. Toen je net begon, had je ook wel eens geen zin, nu vraag je je regelmatig af hoe je de dag moet doorkomen. Vandaag mag je thuis werken. Dat zijn de beste dagen, al maakt het de verleiding groot om tijdens werktijd andere dingen te doen: een bakkie koffie met een vriendin of even boodschappen doen. Diep van binnen weet je dat je niet op de juiste plek zit. Je mist voldoening in dit werk. Maar wat moet je dan? Een nieuwe studie doen, terwijl je de lening van de vorige nog aan het afbetalen bent? Je ouders zien je aankomen.. Je weet niet wat je moet doen en dit maakt je moedeloos.
Het is een hot topic als je met vriendinnen bent: de krapte op de woningmarkt. Zij willen het liefste een huis kopen, want huren is weggegooid geld. Jij luistert er naar en mompelt af en toe instemmend, maar wat wil jij eigenlijk? Wil je wel zo’n grote stap zetten en een hypotheek aan gaan, àls dat al lukt? Of wil je misschien toch reizen en de wereld ontdekken? Je hebt überhaupt geen idee wat jouw wensen en dromen zijn. Je hebt al tijden het gevoel dat je jezelf eigenlijk niet kent en dit drukt inmiddels een stempel op jouw dagelijkse leven.
Ondertussen gaat de ratrace elke dag door. Er is altijd wel iets te doen. Een borrel met collega’s, een etentje met oud-studiegenoten, feestjes, theatervoorstellingen, verjaardagen. Je voelt je ook gezegend met zoveel lieve mensen om je heen, dat is het niet. Maar je hebt er niet altijd zin in. Steeds vaker voelt het als een verplichting en kost het je vooral energie in plaats van dat het energie geeft. Toch zeg je niet gemakkelijk af en ga je elke keer, maar als je er bent, voel je je vooral moe, onrustig en gaan de gesprekken aan je voorbij. Iedereen lijkt plezier te hebben, terwijl jij liever alleen op de bank zou zitten. ‘Waarom voel ik me zo?’ Het voelt alsof je de enige bent en je begrijpt jezelf niet.
‘Wie ben ik, waarom denk ik wat ik denk en waarom doe ik wat ik doe?’
De antwoorden op die vragen hoop je te vinden in het zoveelste zelfhulpboek. De tips en adviezen zetten je ook wel even aan het denken, maar het daadwerkelijk toepassen blijkt toch lastig. Je onderneemt allerlei dingen. Zo ben je een tijdje naar de yoga gegaan. Voor even gaf dat afleiding en nieuwe energie. Maar toen het nieuwe er af was, kwamen die periodes van somberheid en vermoeidheid weer terug. Wat je ook doet, het helpt niet en ondertussen voel je je steeds slechter.
Is dit herkenbaar voor je?
Het kan ook anders! Hoe zou het voor je zijn om...
...te weten wie je écht bent en wat je wél wil in je leven? En daardoor geen mindere periodes meer te hebben, hooguit eens een mindere dag?
...zin te hebben in een nieuwe werkdag, omdat je iets doet wat jou voldoening geeft en waar je plezier in hebt? Om op de juiste plek te zitten, zodat de dag voorbij vliegt?
...dromen te hebben, wensen en een passie? Zodat je concrete doelen hebt om naar toe te werken?
...bewust te kiezen voor sociale afspraken, zodat je er van kunt genieten en er ook zin in en energie voor hebt?
...jezelf écht te kennen en te begrijpen waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet? Om bewuste keuzes te maken in plaats van de hele dag door te denderen vanuit die automatische piloot, zodat je je steeds energiek voelt en in balans bent?
Dit is mogelijk als jij bereid bent om met jezelf aan de slag te gaan!
Wil jij ontdekken wie jij werkelijk bent en wat je echt wil? Dit is mogelijk in het 1-op-1 wandelcoach traject Onderweg Naar Jezelf.
Wat kun je verwachten?
- Na ons gratis kennismakingsgesprek, ontvang je een intakeformulier om digitaal in te vullen en terug te sturen voorafgaand aan onze eerste sessie. Het intakeformulier bevat ook een scoremeting, die je aan het eind van het traject nogmaals invult.
- 6 individuele coachingsessies van 1,5 uur per sessie. Deze sessies vinden wandelend plaats in een vooraf uitgekozen wandelgebied.
- Tussen de sessies zitten minimaal 2 en maximaal 3 weken, waardoor het traject gemiddeld 3-4 maanden duurt.
- Na iedere sessie krijg je huiswerkopdrachten en oefeningen mee.
Wat levert dit coachtraject jou concreet op?
Het is klaar met het eindeloze zoeken. Door het traject weet je wat jij wil, wat jou drijft en waar jij blij van wordt. Je maakt keuzes die bij jou passen en dat zorgt voor rust en balans. Op werkgebied weet je wat je wil én je durft hiervoor te kiezen. Ook al betekent dit een andere functie, een nieuwe baan of zelfs omscholing naar een ander vakgebied. Wat anderen ook doen of vinden: jij kiest voor iets wat jou voldoening geeft.
Je hebt ontdekt waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Ook al strookt het niet met de gebaande paden die de mensen in jouw omgeving bewandelen: jij kent jouw wensen, jouw verlangens en daar ga je helemaal voor!
Je herkent de signalen van jouw lichaam, je kent jouw behoeftes en je hebt geleerd hoe je daarmee rekening kunt houden in het dagelijks leven. Ook maak je bewuste keuzes, in plaats van steeds te doen wat van je verwacht wordt. Wil je eens een avond voor jezelf in plaats van weer naar een verjaardag? Jij weet wat het beste is voor jou en daar durf je ook - zonder schuldgevoel - voor te kiezen.
Eindelijk snap je waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet. Je begrijpt waar je reacties, gevoelens en gedachten vandaan komen én hoe je hier invloed op kunt uitoefenen. Ook heb je geleerd om weer te voelen, zodat je keuzes kunt maken vanuit je hart en buikgevoel, in plaats van altijd naar dat stemmetje in je hoofd te luisteren.
Klinkt goed, toch?
De investering voor dit traject bedraagt € 895,- (inclusief BTW).
Wil je liever in termijnen betalen? Dat is mogelijk in twee deeltermijnen.
Veelgestelde vragen
Kan ik ook losse sessies boeken?
Nee, ik werk uitsluitend met een traject. Het traject heeft een bepaalde opbouw en om het resultaat te boeken dat je voor ogen hebt, is het belangrijk om alle stappen van het traject te doorlopen. Dit lukt niet met losse sessies.
Wat doen we tijdens de sessies?
We praten niet alleen, we gaan ook aan de slag met concrete oefeningen. Om weer in verbinding te komen met het lichaam, het hart en de ziel zet ik onder andere ademhalingsoefeningen en meditaties in. We gaan ook aan de slag met het ontdekken van patronen en gewoonten die jou niet meer dienen, om deze vervolgens aan te pakken en te veranderen. Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken. Denk hierbij onder andere aan visualiseren, schrijven en affirmaties.
Waar spreken we af?
Vooraf spreken we een plek af waar we elkaar treffen en dat zal bij voorkeur een natuurgebied zijn in de buurt van waar jij woont. Daarvandaan start de coachsessie.
Wat is wandelcoaching?
Kort gezegd: bij een wandelcoach sessie zitten we niet in een praktijkruimte, maar wandelen we in de natuur terwijl jij gecoacht wordt. Maar het is meer dan dat. Wandelen faciliteert het coachproces. Wandelen en in de natuur zijn zorgt automatisch voor ontspanning en daarmee voor helderheid, ruimte en inzichten. Alle aandacht is in het hier-en-nu. Bij wandelcoaching wordt de omgeving ingezet als spiegel en de natuur geeft vele metaforen. Al wandelend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging.
Wat als ik tijdens het traject op vakantie ga?
Geen probleem, we plannen de data van tevoren in en houden daarbij rekening met geplande vakanties.
Wordt de coaching vergoed door de zorgverzekeraar?
In principe niet, al is het mogelijk dat je werkgever bijdraagt aan de kosten. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je vanuit de aanvullende zorgverzekering de kosten (deels) vergoed krijgt. Informeer hiervoor bij je werkgever en/of verzekeraar.