Inspiratiesessies

Het verschil met een coachtraject is dat deze inspiratiesessies op zichzelf staan. Het is één sessie, waar we dieper in gaan op een specifiek thema, in plaats van op alle Brain Balance pijlers. Je kunt het beschouwen als een soort laagdrempelige coaching of coaching 'light'. Je kunt kennismaken met een thema van Brain Balance.

Less Stress, More Relax

Brain Food Inspiratiesessie

Hoe voed jij jouw brein en darmen? Meestal weten we wel dat we koolhydraten, eiwitten en vetten nodig hebben, net als voldoende groenten en fruit. Maar wist je ook dat jouw brein en darmen (ook wel jouw tweede brein) specifieke voedingsstoffen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren? Dit is belangrijk, omdat jouw brein aan de basis staat van alles wat jij denkt, zegt en doet. En jouw brein communiceert de hele dag door met jouw darmen. In jouw darmen worden veel hormonen en neurotransmitters aangemaakt en die bepalen weer hoe jij je voelt. Het eten van de juiste voeding is essentieel voor de aanmaak van deze neurotransmitters. Zo is de term Brain Food ontstaan. Als jouw darmgezondheid niet op orde is, kan jouw brein dit ook niet zijn. Alles staat met elkaar in verbinding en door Brain Foods te eten, beïnvloed je dus de manier waarop jij je voelt, denkt en gedraagt. Daarnaast zijn ook jouw eetgewoonten van belang.
 

In deze inspiratiesessie gaan we samen aan de slag met Brain Food. Wat kun je verwachten?

 • Uitleg over (het belang van) Brain Food.
 • Samen kijken naar jouw eetgewoonten, zoals het aantal eetmomenten per dag, hoe, waar en wanneer je eet en de inhoud van jouw maaltijden.
 • Direct toepasbare tips om in kleine en behapbare stapjes meer Brain Food en gezonde eetgewoonten in jouw leven te introduceren.
 • Een Brain Food smoothie of snack, vooraf of ter plekke gemaakt.
 

Brain Food Inspiratiesessie (€ 75,- inclusief BTW)
Trakteer jezelf en jouw brein! Het brein is de kapitein van jouw schip, dus zorg er goed voor.

1x Kennismaking via telefoon of videobellen
1x Brain Food Inspiratiesessie van 60 minuten*, inclusief:

 • drie Brain Food recepten voor thuis;
 • een Brain Food smoothie of snack;
 • een kortingsbon voor een Brain Balance Coaching.

*Naar wens op locatie of als wandelsessie.

Less stress, more relax Inspiratiesessie

Het woord stress roept bij de meeste mensen een negatieve associatie op, maar wist je dat stress ook positief is? Stress bestaat in vele vormen en maten en stressvolle factoren zijn nooit volledig te vermijden. Dat hoeft ook niet, want je hebt stress nodig om te overleven en presteren. Maar chronische stress komt steeds vaker voor en dat heeft nadelige gevolgen voor onze gezondheid en voor ons brein. En jouw brein staat aan de basis van alles wat je denkt, voelt, zegt en doet. Ontspanning is de tegenhanger van stress: een essentiële modus van rust en herstel. Jouw brein heeft momenten van rust nodig om te ontspannen en weer op te laden. Vaak gunnen we onszelf die tijd niet, maar de onrust die veel mensen tegenwoordig ervaren komt door teveel spanning en een gebrek aan ontspanning. Door regelmatig even stil te staan, blijf je in verbinding met jouw lijf en kun je luisteren naar de signalen die het je geeft. Misschien heb jij wel het gevoel altijd ‘aan’ te staan en moeilijk te kunnen ontspannen. Of schieten pauzemomenten er in de haast van alledag vaak bij in. Of dénk je te ontspannen door te Netflixen, op je telefoon te scrollen of te borrelen met vrienden, maar dat geeft alleen maar meer onrust en zorgt er juist voor dat je de verbinding met jezelf verliest.
 

In deze inspiratiesessie gaan we samen aan de slag met stressreductie en ontspanning. Wat kun je verwachten?

 • Uitleg over stress: wat is stress, het verschil tussen acute en chronische stress en verschillende soorten stressfactoren.
 • Uitleg over ontspanning: het belang van ontspanning en wat werkt wel en niet ontspannend.
 • Samen kijken naar mogelijke stress symptomen, oorzaken van stress en de invulling van jouw ontspanmomenten.
 • Direct toepasbare tips om stress op korte termijn te verlagen en om in kleine stapjes meer ontspanning in jouw leven te creëren.
 • Aan de slag met concrete ontspanningsoefeningen.
 

Less stress, more relax Inspiratiesessie (€ 75,- inclusief BTW)
You can’t stop the waves, but you can learn how to surf.

1x Kennismaking via telefoon of videobellen
1x Less stress, more relax inspiratiesessie van 60 minuten*, inclusief:

 • concrete ontspanningsoefeningen;
 • uitwerking van de ontspanningsoefeningen voor thuis;
 • een energieverhogende drink of snack;
 • een kortingsbon voor een Brain Balance Coaching.

*Naar wens op locatie of als wandelsessie.