Brain Food Inspiratiesessie

Wist jij dat jouw brein specifieke voedingsstoffen nodig heeft om in balans te blijven en optimaal voor jou te kunnen functioneren? Jouw brein staat aan de basis van alles wat je zegt, denkt, doet en voelt. Je kunt jouw brein zien als een soort supercomputer, die alle processen in jouw lijf aanstuurt. Het is dus belangrijk om goed voor jouw brein te zorgen! Dit kan onder andere door het eten van de juiste voedingsstoffen voor jouw brein: Brain Food.

Enkele onderwerpen die tijdens deze inspiratiesessie aan bod komen:

  • het belang van Brain Food;
  • de invloed van voeding op jouw fysieke en mentale gezondheid en daarmee samenhangende gezondheidsklachten;
  • een voedingsstoffen tekort in tijden van overvloed;
  • het effect van minder eetmomenten op jouw energieniveau en bloedsuikerspiegel;
  • in kleine stapjes meer Brain Food en gezonde eetgewoonten in jouw leven brengen.

Ook brengen we de kennis gelijk in de praktijk: we gaan een paar heerlijke Brain Food snacks maken, waar we na afloop met elkaar van kunnen genieten. Deze recepten krijg je mee voor thuis.

Naar beneden

Less Stress, More Relax

Less Stress, More Relax Inspiratiesessie

Wat is stress en wat zet je daar tegenover? Stress is nodig om te overleven en te presteren. Maar langdurige stress heeft nadelige gevolgen voor onze (brein)gezondheid. En jouw brein staat aan de basis van alles wat je denkt, zegt, voelt en doet. Ontspanning is de tegenhanger van stress: een essentiële modus van rust en herstel. Jouw brein heeft voldoende momenten van échte rust nodig om te ontspannen en weer op te laden. De onrust die we steeds vaker ervaren, komt door te veel stress en een tekort aan ontspanning.

Enkele onderwerpen die tijdens deze inspiratiesessie aan bod komen:

  • het verschil tussen acute en langdurige stress;
  • de fysiologische reactie van het lichaam op stress;
  • de verschillende stressfactoren;
  • het belang van ontspanning en manieren om te ontspannen.

We passen de kennis ook gelijk toe in de praktijk, door samen concrete ontspanningsoefeningen te doen. En je krijgt direct toepasbare tips om stress te verlagen en meer ontspanning in jouw leven te brengen, inclusief oefeningen voor thuis.

Intermittent Living Inspiratiesessie

Onze huidige leefstijl, met eten en drinken in overvloed, verwarming, airco en lange periodes zitten, is eigenlijk nieuw voor ons als mens, en dus voor ons brein. Juist deze leefstijl maakt ons kwetsbaar en vatbaarder voor ziekten. Terwijl we voor oeroude stressprikkels zoals honger, dorst, koude en hitte een goed werkend programma hebben ontwikkeld. Regelmatige blootstelling aan zulke stressprikkels versterkt je gezondheid van binnenuit. Bij Intermittent Living worden deze oeroude stressprikkels in onze huidige, welvarende leefstijl geïntegreerd. Denk aan kortstondig vasten, bewegen op nuchtere maag en koudetherapie.

Tijdens deze inspiratiesessie kom je meer te weten over deze oeroude prikkels, de werking daarvan en het inzetten van deze prikkels op een effectieve en veilige manier. Ook gaan we een aantal van deze prikkels samen ervaren.

Aanbod

Er zijn diverse mogelijkheden om deel te nemen aan deze inspiratiesessies. Ben jij een ondernemer en wil jij een inspiratiesessie aanbieden aan jouw werknemers? Het uitgangspunt is een inspiratiesessie op locatie, met een duur van 2 uur en de kosten daarvoor bedragen € 650,- (exclusief 21% BTW en reiskosten). De inspiratiesessies zijn eventueel in te korten of uit te breiden met een activiteit zoals het bereiden van een maaltijd of het maken van een stiltewandeling. Duur en kosten in overleg. 

Daarnaast organiseer ik deze inspiratiesessies zelf op verschillende plekken in het land. Een inspiratiesessie duurt gemiddeld 2 uur. Kijk in de agenda (binnenkort beschikbaar!) voor de actuele tijden, plaatsen en kosten.

Liever een 1-op-1 inspiratiesessie? Ook dat is mogelijk! Een 1-op-1 inspiratiesessie duurt 60 minuten en de kosten bedragen € 75,- (inclusief BTW). Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

line
image